Snabbt meddelande till er som använder pastebin.com och tycker det är super

Jag var själv en person som brukade använda Pastebin.com väldigt mycket tidigare, p.g.a. dess enkelhet att kunna ladda upp kod med syntax highlightning för många språk… Detta var tills jag upptäckte en sida av pastebin.com som inte passade mig speciellt bra – när du t ex. behöver hjälp med studier eller affärsprojekt där det hade behövts delas kod, men koden inte nödvändigtvis får lov att ”läcka ut”, då bör ni undvika pastebin.com.

Detta säger jag då jag själv lade upp kod på pastebin.com och råkade senare snubbla över att min kod tydligen hade blivit sökmotoroptimerad omedelbart efter att jag hade valt att ladda upp den, den låg då alltså ute på Google och hamnade högt upp på sökresultaten om man sökte i närheten av vad min paste hade varit döpt till, vilket var väldigt deskriptivt och sökmotorvänligt. Detta då jag inte trodde att det skulle sökmotoroptimeras och jag kunde beskriva problemet jag hade lite kortfattat i paste-namnet.

Hursomhelst, om ni pysslar med lite delikatare koder som kanske inte nödvändigtvis skall poppa upp överst på Google, så bör ni nog kanske undvika pastebin’s koddelning, i övriga fall så kvittar det nog om ni inte har ett behov av att hålla koden lite privatare.

Pastebin.com är i övrigt en väldigt populär och bra koddelningssajt som dagligen har tusentals om inte miljontals aktiva koddelare och användare.

Tänkte iaf. informera om detta, då jag tror det är fler än mig som än idag är ovetandes om detta, och det kanske inte har så stor betydelse för många av er, men där finns säkert någon där det har det.

Några bra alternativ jag kan föreslå istället för att dela kod är t ex. Codeshare.io, som är ett realtids koddelnings och kollaborations verktyg online där du och dina kollegor samtidigt kan vara inne i ett interaktivt koddokument på nätet med din kod där alla kan i realtid ändra och föreslå ändringar i koden – typ som Google Docs, fast för kod ;).

Ett annat är JSFiddle.net (främst för webbutveckling dock tror jag).

Båda dessa verktygen och flera kan hittas på denna bloggs Länkar-sida.

Tänkte att jag skulle informera åtminstone utifall där finns fler ovetandes som hade haft nytta av kunskapen.

Bästa hälsningar, :)

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *