Om sidan & mig som skriver

Presentation av mig som skriver

Jag som kommer skriva större delen av inläggen och innehållet på denne sidan är för tillfället anställd som Full-stack webbutvecklare på ett e-handelsföretag samtidigt som jag har ett eget företag parallellt där jag erbjuder konsulttjänster inom webb, data och IT samt utbildning.

Utöver detta så driver jag även ett antal bloggsidor med syfte att lära ut och undervisa inom olika nischade områden som jag brinner för (Webbutveckling, programmering, matematik, hälsa/kost/träning, m.fl.).

Min utbildning är en skräddarsydd kombination av distanskurser från svenska universitet och högskolor över hela landet (LTU, BTH, MiUn, HKR, LTH, KTH, Uppsala Uni, Umeå Uni, Linnéuni) inom ämne som intresserade mig (datateknik/datavetenskap, webbutveckling, programmering, m.m.) samt så har jag parallellt med jobb läst mig till större delen av mina nuvarande kunskaper från facklitteratur likaså samlat på mig erfarenheter från mitt jobb under de 3 åren jag jobbat där.

Syftet med hemsidan

Syftet med denne hemsida/blogg kommer vara att förklara och lära ut inom området webbdesign och webbutveckling primärt – men även alla dess relaterade områden. Att förmedla vidare det jag själv lärt mig under åren inom branschen. Att agera en samlingsplats/referenssida för allt värt att känna till/kunna inom webbdesign och webbutveckling som jag själv stött på och dokumentera det jag stöter på framöver!

Målsättningen

Min målsättning är att kunna erbjuda alla er som läser, de nödvändiga verktygen för att få en god förståelse för- och bli duktiga inom området: webbdesign och webbutveckling.
På sidan kommer jag därför att publicera alltid väl förklarande och detaljerade material och inlägg, såväl som användbara och bra länkar, mallar, tips och tricks, m.m.

Resurser som kommer göras tillgängliga

För er som mig- är intresserade av svenska distansstudier inom ämnet datateknik/webb- och utveckling, kommer jag även försöka lista kurser jag själv läst, viktiga detaljer (som förkunskapskrav t ex.) till kurserna såväl som vad man får lära sig i dessa mer detaljerat, för er att ta del av :)!

Jag kommer även göra tillgänglig en lista med boktips på bra facklitteratur relevant för er som vill lära er mer inom området.

Innehållsplanering och framtidsutsikter för sidan

Några av områdena ni kan räkna med att vi kommer ta upp är:
– HTML5, CSS3, PHP
– JavaScript, jQuery, AJAX och DOM
– Objektorienterad kodning för t ex. PHP
– Content Manage Systems – CMS (ex. WordPress, PrestaShop, Quickbutik, egna m.fl.)
– Databasteknik och webbutveckling med databaser
– Grundläggande datakommunikation/datavetenskap relaterat till webbutveckling
– Grundläggande och viktigt att tänka på för säkerhet (både för webbdev såväl som dator i viss utsträckning)
– Versionshantering av kod med Git och GitHub

Framöver kan även följande område komma att gås igenom:
– Linux serveradministration (ev. Raspberry Pi)
– MVC (Model-View Controller designkoncept för webbsidor)
– m.fl. andra områden.

Vid frågor och funderingar

Hör gärna av er till mig vid frågor på contact[at]webbdev-essentials.net (byt ut [at] mot @) – ser fram emot era tankar och feedback ;)!

Bästa hälsningar,
Trekka12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *